Original Minerals

Original Minerals

Världen förändras ständigt och många av oss letar efter mer naturliga lösningar. Vi blir allt mer medvetna om kemikalierna runt oss och oroar oss allt mer över mängden aggressiva kemikalier i det smink och hårvårdsprodukter som vi använder varje dag. Graviditet, sjukdom och känslig hud är andra orsaker till att många idag efterfrågar produkter som innehåller färre kemikalier. Därför har vi på salongen valt att jobba med O&M.

 

Original Minerals är ett revolutionerande hårvårdssystem som bidrar till att krossa myterna om ammoniakfri hårfärg.  O&M erbjuder över 100 rena och vackra nyanser. Med spännande trendiga, lysande blonda och mustiga mörka toner som är hållbara och kraftfulla färger samtidigt som de täcker grått hår.

 

Original Minerals har valt att kalla sin färg för CØR för att det är kärnan(core) i varumärket. Symbolen Ø står för deras engagemang och strävan efter att skapa den renaste färgen genom att utesluta och minimera farliga kemikalier. O&M är först på marknaden att producera en färg helt fri från Ammoniak, PPD och Resorcinol.

 

Ammoniak – Är en kemikalie som öppnar upp hårets fjällskikt så att färgen kan tränga in i håret och absorberas helt.

 

 1. Luktar kraftigt och otrevligt.
 2. Många människor blir allergiska om de utsätts för ammoniak, vilket kan orsaka klåda i hårbotten och ögonirritation vid hårfärgning.

 

Ersätts med : MEA- ett alkaliskt ämne som öppnar upp hårets fjällskikt så att färgen kan tränga in i håret och absorberas helt. Ämnet är helt luktfritt och skonsamt mot händer och hår.

 

PPD- parafenylendiamin är ett kemiskt färgämne som traditionellt används i permanenthårfärg. Människor som är mycket allergiska mot PPD har inte kunnat färga sitt hår med traditionell hårfärg.

 

 1. Många är allergiska mot PPD vilket ofta visar sig genom dermantit, eller genom rodnad och svullnad i hårbotten och ansikte.
 2. Allvarliga allergier kan leda till att ögonlocken svullnar upp så att de inte kan öppnas, eller till nässelutslag och allergichocker

 

Ersätts med: PTDS – p-toluendiaminsulfat. Nyligen genomförda studier visar att över 50 % av de personer som inte kan använda hårfärg som innehåller PPD på grund av allergi istället kan använda alternativet PTDS. De används i låga doser i O&M:s sammansättningar

 

Resorcinol- används som färgämne och finns ofta i produkter för aknebehandling. Ämnet misstänks vara giftigt för fiskar om det kommer ut i miljön.

 

 1. Det anses vara kraftigt sensitiserande.
 2. Misstänks vara giftigt för mänskliga immunsystemet.
 3. Misstänks vara giftigt för natur- och djurliv.

 

Ersätts med: 2-metrylresorcinol eller 4-klorresorcinol – beroende på val nyans.

Enligt huddatabasens bedömningar leder dessa kemikalier till lägre grader av sensitisering. De tycks inte heller påverka miljön i samma utsträckning som resorcinol.

 

Original mineral CØR är uppbyggd på en ny färgteknik som kallas MBT – Molecular Blend Technology. Färgsystemet gör att bas och reflex pigment länkas ihop redan i labbet vilket ger en mer effektiv utveckling och jämnare färgning. När alla pigment redan är sammanlänkade minskar det kvarvarande färgrester som kan ge hårbottenirritation och allergiska reaktioner.

 

Färgens ingredienser är hämtade ifrån Australien och den Australiensiska öknen. Tre naturliga traditionella näringsämnen som används är

Santalum Acuminatum – Ökenpersika

Citrus Glauca – Ökenlime

Acacia Victoriae – Akaciefrön

Dessa ingredienser är rika på antioxidanter och fytosteroler som skyddar mot miljöpåverkan och har hälsofördelar för håret som återfuktar en torr och känslig hårbotten samt skyddar håret under färgprocessen.

 

Fler ingredienser är deras signatursblandning av oljor. Den Australiensiska macadamianöt oljan med högt näringsvärde och kokosnötsoljan som penetrerar håret djupare är en riktigt vårdande super-duo!

Oljeblandningen i färgen ger

 • Förhöjd intensitet i färgen
 • Ett hållbarare resultat
 • Återfuktar och mjukgör på djupet
 • Reder ut och lugnar frissiga hår
 • Minskar stressen på hårbotten.

 

Resultatet av Original Minerals CØR:s nya färgteknik och ingredienser blir en bättre täckningsförmåga med minskat innehåll av kemikalier, En skonsammare färgningsprocess för både kund, frisör och miljö och ett ännu mer glansfullt resultat.